تاریخ : یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲
0

ریشه و انگیزه انقلاب مردم ایران دینی و فرهنگی بود/با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب دولت دینی به صورت کامل تحقق نیافته است

  • کد خبر : 158600
  • ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۸
ریشه و انگیزه انقلاب مردم ایران دینی و فرهنگی بود/با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب دولت دینی به صورت کامل تحقق نیافته است

محقق و پ‍ژوهشگر مهدوی گفت: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی در کنار مردم پیروز و نظام اسلامی انقلابی در آن پایه گذاری شد، اما در مرحله بعدی باید دولت ها یعنی کسانی که امور را به دست میگیرند آنگونه که هدف انقلاب و این نظام بوده حرکت میکردند که متاسفانه در این مرحله هنوز به آنجایی که باید برسیم نرسیدیم.

به گزارش مرکز خبر روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران فرصت مغتنمی است تا بار دیگر علل و اهداف این انقلاب الهی که داعیه دار زمینه سازی ظهور منجی عالم بشریت است به وی‍ژه برای نسل جوان تبیین شود. امروز نسل جوان سوالات زیادی در خصوص علل و انگیزه های انقلاب مردم ایران علیه حکومت شاهنشاهی دارند که بی شک پاسخ مستدل به آنها باعث استحکام عقیده به اسلام و این نظامی اسلامی خواهد شد.
در این ایام گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا زنگنه مدیر عامل موسسه انفاق امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) و از اساتید و کارشناسان مهدوی کشور انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

 

*ماهیت انقلاب اسلامی ایران چه بود، اساساً آیا این انقلاب ریشه های مادی داشت یا دغدغه های فرهنگی و معنوی علت بروز و ظهور و پیروزی آن شد؟
انقلاب اسلامی ایران که سال 1357 پیروز شد دارای یک عقبه چند 10 ساله است، یعنی انقلاب ها و اعتراضات مختلفی به خاطر نوع حکومت پادشاهان گذشته شکل گرفته بود. به این صورت که پادشاهان گذشته در ظلم هایی که روا میداشتند که ظلم های مختلفی هم بود مثل ظلم های سیاسی، ظلم های اقتصادی، ظلم های اعتقادی یا انحرافات و وابستگی هایی داشتند، گروه ها و افراد مختلفی آمدند و با این رژیم ها ظالم و مستبد مبارزه کردند و اعلام کردند که مخالف رژیم هستند و مردم هم آزاد بودند که هر طرف را انتخاب کنند.
به عنوان مثال در زمان پهلوی دوم حزب توده، مجاهدین خلق و یا حتی ملی مذهبی ها علیه وی وارد عمل شدند. امام خمینی(ره) هم شخصیتی بود که به عنوان معترض بر ظلم های دینی که ظلم های دیگری هم همراهش بود اعلام موضع کرده و علیه حکومت شاهنشاهی اعلام حضورکردند.
این رغبت مردم به سمت امام و تاثیرگذاری پیام های ایشان، پیام های حوزه علمیه، پیام های مراجع تقلید و حتی انتخاباتی که روزهای اول پیروزی انقلاب شد همه نشان داد که میل و اراده مردم به سمت اهداف و آرمان های بلند، الهی و انسانی امام خمینی(ره) بود.
امام به عنوان یک شخصیت مبارز سیاسی و هم به عنوان یک مبارز دینی برجسته مطرح بودند لذا از خود همین معنا میشود گفت که ماهیت انقلاب اسلامی ایران یک ماهیت کاملا اعتقادی و دینی است و هرکدام از این گروه ها که خواستند با این انقلاب همراه نباشند خود به خود حذف شدند.

 

*علت ماندگاری تثبیت و اعتلای روز افزون انقلاب اسلامی ایران و به انحراف کشیده نشدن آن مانند انقلاب های صورت گرفته در کشورهای اسلامی در سال های اخیر چیست؟
اینکه انقلاب اسلامی ماندگار شده به خاطر مجموعه ای از باورهایی است که در وجود مردم ایران نهادینه است، یعنی باورهای مردم نسبت به انقلاب فقط یک باور سیاسی و اجتماعی نیست یک باور کاملا اعتقادی است که شاید هزار سال است که در جان و وجود مردم ایران اثرش را داشته و اینکه سردمدار، هدایت گر و رهبر انقلاب اسلامی دقیقا همان کسی است که اعتقادات باطنی مردم را هدایت میکند.
خود همین امر باعث شده که این انقلاب بماند یعنی ما دو اعتقاد بسیار اصیل داریم یکی اعتقاد به سیدالشهدا(علیه السلام) و عاشورا و یکی هم اعتقاد به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه)، یعنی این یک اعتقاد و باوری است که در گوشت و پوست مردم است و از طرفی رهبری داریم که او هم به عنوان نائب امام زمان(علیه السلام) در بین مردم مطرح است. زمان امام هم همینطور بود یعنی مردم اگر پشت سر امام راه افتادند نه به خاطر شخص اقای روح الله خمینی یا سید علی خامنه ای بلکه به عنوان نائب امام زمان (علیه السلام) و مرجع تقلید و کسی که در زمان غیبت باید به او رجوع کنند این اقتدا را انجام دادند.
شما حتی وقتی به حرکت های اعتراضی اخیر که گاهاً به دست بدخواهان نظام به اغتشاش تبدیل شد تاملی اجمالی کنید میبینید مردم شاید نسبت عملکرد دولتمردان و بر خی ساختارهای نظام معترض هستند که طبیعی هم هست، چراکه با سلیقه ها و افکار مختلف خیلی اوقات جور در نمی آید، اما این اعتراض ها اگر قرار باشد با آن اصل و باورشان تعارض پیدا بکند آن باور را نگه میدارند و چه بسا یکی از مظلومیت های ایران هم این است که مردم ما به خاطر همان حفظ اصالت هایی که در انقلاب داشتند یا در دینشان داشتند متحمل بعضی از نواقص هم شدند اما در هر صورت این نشان دهنده یک ارتباط عمیقی است که باعث شده که انقلاب اسلامی تا الان بماند و ان شالله تا ظهور حضرت ماندگار شود.

*زمینه سازی ظهور از شعارها و اهداف بلند نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هست. از نظر اعتقادی و فرهنگی با گذشته حدود چهار دهه از پیروزی انقلاب، با جامعه منتظری که مورد نظر حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه) است چقدر فاصله داریم؟
در هر صورت برای رسیدن به آن مدینه فاضله و آن چیزی که مد نظر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) است باید توجه داشت که آن حضرت یک زندگی فردی و اجتماعی سالم را از ما خواسته اند. امامی که حتی به نیت ها واقف است و تمایل به این دارد که نیت هر انسان سلامت باشد. لذا برای رسیدن به یک زندگی دینی و یک زندگی مهدوی باید یک مراحلی را طی کرد.
قطعاً در دوره پهلوی هیچ امکانی برای رسیدن به این نبود یعنی همه امکانات در دست رژیمی بود که بااین معانی بیگانه بود پس احتیاج بود یک انقلاب اسلامی رخ دهد تا مردم در سایه اعتقادات ناب اسلامی بتوانند زندگی با تقوی و سلامت را در پیش بگیرند.
انقلاب اسلامی در کنار مردم پیروز شد اما باید این نظام انقلابی پایه ریزی میشد که آن هم صورت گرفت؛ یعنی چهارچوب حکومت دینی ترسیم شد که اجمالاً هم یک ترسیم خوب و مناسبی است.
اما در مرحله بعدی باید دولت ها یعنی کسانی که امور را به دست میگیرند آنگونه که هدف انقلاب و این نظام بوده حرکت میکردند که متاسفانه در این مرحله ما هنوز به آنجایی که باید برسیم نرسیدیم. یعنی ما هنوز نرسیدیم به جایی که بگوییم دولت دینی داریم. نظام و انقلاب دینی داریم اما دولت دینی نداریم اگرچه که دولت مردها در این دوره حدودا چهل ساله زحمات زیادی کشیدند اما در مجموع آنچه که باید میشد متاسفانه نشد.
در پایان باید خاطرنشان کرد که برای تحقق کامل اهداف انقلاب باید ابتدا دولت ها اصلاح بشوند تا به مرور جامعه به سمت آن مدینه فاضله و جامعه مهدوی حرکت کند.
انتهای پیام/ش

لینک کوتاه : https://news.jamkaran.ir/?p=158600
  • 242 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ریشه و انگیزه انقلاب مردم ایران دینی و فرهنگی بود/با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب دولت دینی به صورت کامل تحقق نیافته است بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.

تمام حقوق این وبگاه متعلق به مسجد مقدس جمکران است.